top of page

Fasting experience week

Het "Fasting Mimicking Diet" zelf ervaren vanuit een integrale wellbeing insteek

Tijdens de Meerdaagse Fasting Experience doen we aan diepte-reiniging op fysiek en mentaal vlak.

 

Waarom vasten?

In een tijd van instant bevrediging en eindeloze informatiestromen, kiezen we in deze week voor stil-vallen op alle gebied. Soms moeten we een stap terugzetten in plaats van blijven ‘toevoegen’.

De combinatie van zelfherstellende processen die tijdens vasten in ons lichaam plaatsvinden zijn uniek en kunnen door weinig anders bewerkstelligd worden. Tegelijk is deze week een moment van introspectie in verbinding met de natuur.

In de Fasting Experience week volgen we een zogenaamd ‘Fasting Mimicking Diet’. We beperken onze voedselinname in die mate dat het effect hetzelfde is als totaal niets eten. Mentaal is dit doorgaans echter beter te verdragen.

Fasting Mimicking is een wetenschappelijk onderbouwde manier van vasten. Hiernaast is er extra aandacht om potentiële detoxificatie-reacties op te vangen.

4 weken vooraf leer je je voedingspatroon aanpassen voor optimaal effect. Een mogelijkheid om je welbevinden via voeding duurzaam in eigen handen te nemen!

Kijk ook even naar deze VIDEO: klik hier

 

Deel van de fasting experience is laptop- en smartphonevrij zijn. Je kan je toestel ter plaatse in ‘concessie’ geven.

 

Wat komt aan bod?

  • Dagelijkse toelichting over hoe de processen in je lichaam van dag tot dag veranderen.

  • We vasten een totaal van 4 dagen.

  • Stilte-wandelingen & momenten voor persoonlijke verstilling, lectuur of rust.

  • Ochtend- en avondmeditaties in groep.

  • Groepsmomenten om je ervaringen te delen / vragenuurtje.

  • Ondersteunende ademhalingsoefeningen.

  • Je vasten optimaal ‘breken’ voor optimaal effect.

 

Doelgroep? Mensen die hun gezondheid ernstig nemen en daar vooraf ook in willen investeren. Bedrijfskaders, muziekgroepen, teams, etc die hun welbevinden in groep naar een ander niveau willen tillen.

De Fasting Experience Week is niet geschikt voor (pré-)diabetespatiënten, zwangere vrouwen, mensen met een psychiatrische diagnose, een BMI lager dan 20 of als je medicatie neemt die invloed heeft op je insuline en /of bloedsuikerspiegel.

Het re-feedingprotcol is gluten- en koemelkvrij maar bevat dierlijke eiwitten.

 

Locatie: Zuid-Spanje (Andalusië - Alcaucin)

Data: te bepalen in overleg met geïnteresseerden

De week wordt voorafgegaan door een infomoment in groep (verplicht!)* en Skypecall in groep (facultatief maar aan te raden)

*(Deze infomiddag is onlosmakelijk deel van de Fasting Experience Week. Je ontvangt er alle benodigde informatie om je voor te bereiden.)

Prijs: 

  • € 1240. Inclusief cursusmateriaal, Ketabo-shake en andere ondersteunende supplementen, water, alle aangepaste re-feeding maaltijden.

  • Accommodatie en vervoer zijn niet inbegrepen. In Zuid-Spanje werken we samen met Casa Arts

Interesse? Meld je aan. Na inschrijving neemt Stef contact met je op voor een Skype-gesprek ter kennismaking/intake om af te toetsen of deze training/herbronningsweek iets voor jou is.

 

Buiten de vermelde data kan de opleiding ook privé georganiseerd worden. Voor meer informatie hierover neem je best contact op met ons.

Trainer/coach:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stef Renodeyn

stef-renodeyn.JPG
bottom of page