top of page

Mindful@work

 Online of Onsite

“Mindfulness means paying attention in a particular way:

on purpose, in the present moment, and without judgment.” (dr. Jon Kabat-Zinn)

 

Doel van het programma?

 

Bewustzijn is de motor om te groeien als individu, als team, als organisatie. Deze aandachtstraining beoogt stressreductie, mentale veerkracht en flexibiliteit. Een evidence based methode waarbij significante effecten zijn aangetoond op het vlak van een betere slaapkwaliteit, een toename in welbevinden en levenskwaliteit, een daling in piekeren en angstklachten, een verminderde emotionele uitputting.

 

Hoe vertaalt zich dit naar de werkvloer?

Organisaties die meestappen in dit traject kiezen bewust voor een duurzaam verhaal en niet voor een quick fix. Het is een intensieve training ter bevordering van het mentaal welzijn van de medewerkers en van meer authenticiteit op de werkvloer. Een wetenschappelijk onderbouwde methode  om ziekteverzuim en burn-out preventief aan te pakken.

 

Welke elementen zitten in het programma?

 

De zes sessies worden opgebouwd volgens het SLOW model van een mindfulnesstraining:

STOPPEN – LANDEN – OBSERVEREN – WIJZE ACTIE.

STOPPEN EN LANDEN: In sessie 1 en 2 wordt getraind in focus, met als intentie om kalmte en stabiliteit te genereren in de geest, en zo ook in het lichaam.

OBSERVEREN: In sessie 3 en 4 wordt inzicht getraind, met als intentie om meer inzicht te krijgen in gedachten en emoties, energiemanagement, innerlijke oorzaken van stress en gezonde stresscoping.

WIJZE ACTIE: In sessie 5 en 6 groeien we vanuit een getrainde zijnsmodus naar een meer bewuste doemodus: waardengedreven leven en werken, mindful spreken en luisteren, keuzevrijheid vergroten.

 

Praktisch

 

  • ervaringsgericht en interactief trainingsprogramma (geen praatgroep): de evidence based methodieken worden samen getraind, besproken en gekoppeld aan psychologische kaders en inzichten ; deze praktische werkvormen worden afgewisseld met tal van inspiratiebronnen om direct mee aan de slag te gaan.

  • 6 sessies van 3 u onsite of 2u online, verspreid over 6 of meerdere weken, tijdens of na de kantooruren.

  • het traject kan enkel gevolgd worden in zijn geheel.

  • data: te bepalen in onderling overleg met de trainer.

  • groepsgrootte: max 15 deelnemers.

  • prijs: contacteer de trainer voor een offerte ; audiobestanden, presentaties en syllabus zijn inbegrepen ; intake vooraf met de deelnemers.

 

Interesse?

Contacteer Mieke Van Hecke, info@m-i-e.be of 0472 98 15 62

Trainer/coach:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieke Van Hecke

info@m-i-e.be 

 

0472 98 15 62

Schermafbeelding 2021-06-23 om 09.42.29.
bottom of page