top of page

FutureFit als leidinggevende en organisatie    

Hoe wendbaar én duurzaam in de veranderstroom (blijven) staan?
2 daagse proeverij

Een tijdperk van paradoxen en uitdagingen

 

Als we zeggen dat we leven in complexe tijden trappen we daarmee een open deur in. En toch.  Verschillende fenomenen doen zich tegelijkertijd voor : er is de versnelde digitale transformatie het hybride werken, de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, de impact van de klimaatverandering op het dagelijkse (bedrijfs)leven, het versnipperde politieke landschap …en daar bovenop kregen we een wereldwijde pandemie die ons allen in een andere werkelijkheid duwde en ons dwingt om na te denken over onze toekomst, onze rol.   Het is een uitnodiging om onszelf en onze organisatie te herdenken.

Het IMF en de World Economic Forum onder leiding van Klaus Schwab pleiten voor een wereldwijde Great Reset. De globale economische en financiële orde moet volledig veranderd worden op basis van de 2030 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Het thema “duurzaamheid” staat hoog op Europa’s agenda. Het vraagt van ieder van ons dat we leren omgaan met  paradoxen en spanningen,  en ook leren omgaan met  angst en onzekerheid én terwijl in actie blijven en toewerken naar een duurzame horizon.  (Durven) surfen op de golven van de verandering is de kunst.

 

Onze visie…

 

We geloven in de kracht van mensen en teams.  En dat  sterke (top)teams  de spil van verandering en transformatie zijn. De kwaliteit van de interacties en van de dialoog is hier bepalend.  En dat vraagt  (toekomst)bewustzijn, durf en inlevingsvermogen.

 • alles start met een sterk verhaal (waarom doen we het ? waar willen we naartoe evolueren? Hoe integreren wij de duurzaamheidsdoelstellingen?);

 • verbindende leiderschap (hoe inspireren en engageren wij onze medewerkers en stakeholders ? Welke randvoorwaarden creëren wij voor een cultuur van  ontwikkeling en voortdurende verbetering ? Hoe ontwikkelen we eigenaarschap ?)

 • samenwerkingscultuur (hoe organiseren wij ons het beste op dynamische samenwerking ?  Hoe co-creëren we omgevingsvoorwaarden die organische groei verwezenlijken ?)

Het creëren van een “transitieplatform”  en een “holding space” (zie Heather Plett) is de sleutel om de organisatie in beweging te zetten en om iedereen mee in het bad van de transformatie te krijgen, zowel individuen als teams.  Zo verduurzamen we de manier van  (samen)leven, werken en ondernemen. Het resultaat ?  Een  Future Fit organisatie ! Een zebrabedrijf gericht op samenwerking en organische groei

 

“Amid increasing complexity, the journey toward a firm of the future requires multiple thresholds to be crossed, asking each of us  to be conscious, coureageous and compassionate leaders, leading from our heart while using our head” (Giles Hutchins in “Future Fit”)

 

Doel van deze proeverij ?

We laten je  vooral proeven van een aantal  innovatieve manieren én de natuur om je denkkader en visie te verruimen, helderheid te creëren voor jezelf  en jouw rol binnen je  organisatie, om de inbreng van alle belanghebbenden voluit te laten meespelen (participatie en co-creatie)… om tot een (transitie)plan van aanpak te komen. 

Zodat jijzelf en de anderen klaar zijn voor de "The big reset" (WEF- Klaus Schwab) en je weet hoe  jouw organisaties te "re-inventen" (F. Laloux) op een duurzame manier  (SDG – EcoGood)  waarbij je oog hebt voor de dynamische samenwerking (Jan De Visch) en de 6 batterijen van veranderenergie (De Prins, Leetens,  Verweire).

 

 

​De voordelen voor jou op een rijtje

 • Herbronnen met gelijkgestemden, op een plek in de natuur, even weg uit de vertrouwde omgeving, afstand nemen en je bewustzijnshorizon verruimen;

 • Ervaren wat participatieve methodieken, creatieve werkvormen  kunnen betekenen voor jou en je organisatie; zoals

  • 3D-mapping om tot een open dialoog te komen rond visie en purpose;

  • De kracht van stilte en de natuur om dilemma’s te onderzoeken;

  • Storytelling als opstap naar Storydoing

 • Kaders en modellen aangereikt krijgen om zowel het  grotere geheel te zien als concrete, kleine stappen te kunnen zetten

 • Inspirerende gesprekken tussendoor over welke 21ste eeuwse competenties en mindshifts nodig zijn om ook anderen  te kunnen inspireren en  adviseren;

 • Zicht krijgen op je eigen transformatieproces en verandertraject.  De rol die jij  wil vervullen in je organisatie, je bedrijf. Klopt dit met jouw “ikigai “ (zoals  de Japanners het noemen) ?

 • Een roadmap over hoe je daar zelf of met je (kern)team verder mee aan de slag kan. En zowel een individuele als collectieve coach-opvolgsessie.

Doelgroep: ondernemers, leidinggevenden, HR managers  en  projectleiders die interesse hebben in een integrale, duurzame en organische aanpak.

 

Locatie: Doornik, La Petite Fabriek

Data: 18 en 19 augustus 

 •  ook op aanvraag als je zelf een team bijeen brengt

Prijs: € 2200 

 • 2 daagse proeverij in kleine groep

 • collectieve  online opvolgsessie  (2u) – na 1 maand

 • individuele coachsessie (1,5u) – in te plannen na Proeverij

 • werkboek/roadmap

 • logies & catering

 

Als duurzame organisatie sta ik 10% van mijn  netto inkomsten af aan een organisatie met een positieve maatschappelijke impact. Deze zomer zijn dat kinderdagverblijf La Primavera vzw (waar ik voorzitter ben)  en Mannaz vzw (waar ik ambassadeur ben).

 

We zijn erkend voor de KMO-portefeuille en voor de subsidie via de werkbaarheidscheques. Ook werken met loopbaancheques behoort tot de mogelijkheden in een voor- of natraject. Indien jouw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20% tot 30% respectievelijk tot 60% van het bedrag van de opleiding (op bedrag zonder catering en overnachting). 

 

​Wees er vlug bij want het aantal plaatsen is beperkt (maximum 5) en het wordt een beklijvende ervaring! Ben jij geïnteresseerd? Meld je hier aan en Ingrid Larik contacteert  jou zo snel mogelijk voor een verkenningsgesprek!  Via telefoon of videocall.  Vooraf aan de 2 daagse opleiding krijg je een opdracht als voorbereiding.

Trainer/facilitator:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid Larik

Flexvia | Co-founder 2BeFuturefit

 +32 473 73 25 88

191029_IngridLarik_14.jpg
bottom of page