To be or not to be …Future Fit    

Hoe wendbaar en veerkrachtig in de veranderstroom (blijven) staan?

2 daagse proeverij

Een tijdperk van paradoxen en uitdagingen

 

Ja, we leven in complexe tijden, daarmee trappen we een open deur in. Verschillende fenomenen doen zich tegelijkertijd voor : er is de versnelde digitale transformatie, de vergrijzing, de War for Talent, de klimaatverandering, het versnipperde politieke landschap…en daar bovenop kregen we een wereldwijde pandemie die ons allen in een andere werkelijkheid heeft geduwd en ons dwingt om na te denken over onze toekomst, onze rol.   Het is een uitnodiging om onszelf en onze organisatie te herdenken.

 

Leren omgaan met  spanningen en conflicten,  met stress …hoort daar bij, net als leren omgaan met  angst en onzekerheid. Zoals het spreekwoord zegt:  “ Angst  is een slechte raadgever”. (Durven) surfen op de golven van de verandering is de kunst.

 

We zetten daarbij voluit in op het  duurzaamheidsdenken (ecosystemisch) en -handelen: de 17 (internationale) duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, het  rapport van de OESO “Beyond growth: towards a new economic approach”….en  je organisatie daar intern op afstemmen.

 

 

Wat wij geloven…

 

We geloven in de kracht van mensen en teams.  En dat  sterke (top)teams  de spil van verandering en transformatie zijn.  HR heeft hier in bijzonder een strategische rol te vervullen. Alles start met een sterk verhaal  en met de nodige randvoorwaarden creëren. 

Dat vraagt om verbindend leiderschap.  Waarbij  het creëren van een “transitieplatform”  en een “holding space” (zie Heather Plett) de sleutel zijn om de organisatie in beweging te zetten en om iedereen mee in het bad van de transformatie te krijgen. Voor een meer duurzame manier van (samen)leven, werken en ondernemen. Het resultaat ?  Een  Future Fit organisatie !

 

 

Aanpak ?

 

Wat er nodig is, is een nieuw type van verbindend leiderschap.  En nieuwe recepten om met de nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan. 

 

De kwaliteit van de interacties en van de dialoog is hier bepalend.  En dat vraagt  (toekomst)bewustzijn, durf en inlevingsvermogen.

 

“Amid increasing complexity, the journey toward a firm of the future requires multiple thresholds to be crossed, asking each of us  to be conscious, coureageous and compassionate leaders, leading from our heart while using our head” (Giles Hutchins in “Future Fit”)

 

“Holding space” is een belangrijke randvoorwaarde.  Zonder ‘veilige ruimte’ geen plek om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen – voor jezelf niet maar niet ook voor anderen.

 

We laten je dan ook proeven van een aantal  innovatieve manieren én de natuur om je denkkader en visie te verruimen, om de inbreng van alle belanghebbenden voluit te laten meespelen (participatie en co-creatie)… om tot een (transitie)plan van aanpak te komen. 

 

Zodat jijzelf en de anderen klaar zijn voor de "Day after Tomorrow" (P. Hinssen)  en  om jouw organisaties te "re-inventen" (F. Laloux).Vanuit  Future Fit Leadership of wendbaar leiderschap.

 

De voordelen voor jou op een rijtje

 

 • Herbronnen met gelijkgestemden, op een plek in de natuur, even weg uit de vertrouwde omgeving, afstand nemen en je bewustzijnshorizon verruimen;

 • Ervaren wat participatieve methodieken, creatieve werkvormen  kunnen betekenen voor jou en je organisatie; zoals

 • 3D-mapping om tot een open dialoog te komen rond visie en purpose;

 • De kracht van stilte en de natuur om dilemma’s te onderzoeken;

 • Storytelling als opstap naar Storydoing

 • Kaders en modellen aangereikt krijgen om zowel het  grotere geheel te zien als concrete, kleine stappen te kunnen zetten

 • Inspirerende gesprekken tussendoor over welke 21ste eeuwse competenties en mindshifts nodig zijn om ook anderen  te kunnen inspireren en  adviseren;

 • Zicht krijgen op je eigen transformatieproces en verandertraject.  De rol die jij  wil vervullen in je organisatie, je bedrijf. Klopt dit met jouw “ikigai “ (zoals  de Japanners het noemen) ?

 • Een roadmap over hoe je daar zelf of met je (kern)team verder mee aan de slag kan.

 

Doelgroep: beslissingsnemers en changeprofessionals  (zaakvoerders, directieleden, leidinggevenden, HR managers en -experten, business coaches, agile coaches…)  die interesse hebben in een integrale, duurzame en natuurlijke aanpak.

 

Locatie: België

Data: maart 2021

Prijs: € 1990 voor 2 daagse opleiding​ + opvolgsessie online (2u)

 • Logeren ter plekke of in de buurt is mogelijk (zelf te organiseren)

 • Wij zijn erkend voor de subsidie via de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20  à 30 % van deze opleiding. 

Wees er vlug bij want het aantal plaatsen is beperkt (maximum 5) en het wordt een onvergetelijke ervaring! Ben jij geïnteresseerd? Meld je hier aan en wij contacteren jou zo snel mogelijk!  En oja,  vooraf aan de 2 daagse opleiding krijg je een opdracht als voorbereiding.

Trainer/facilitator:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid Larik

Flexvia | Co-founder 2BeFuturefit

 +32 473 73 25 88

191029_IngridLarik_14.jpg